Annonse

Hvordan skatte-tap høste – trinnvis veiledning

Skatte-tap høsting er en teknikk som brukes av investorer for å minimere kapitalgevinst skatt. Ved å selge investeringer som har tapt verdi og kjøpe lignende investeringer, kan investorer utligne kapitalgevinster med kapitaltap. Dette blogginnlegget vil gi en trinn-for-trinn-veiledning om hvordan du skatte-tap høsting. Begynn å investere i norske aksjer for å øke formuen din mens du venter. For mer informasjon, finn ut her.

Finn ut hvilke investeringer som har tapt verdi

Kapitalgevinstskatt påløper kun på investeringsgevinster, så du trenger bare å bekymre deg for å høste tap på investeringer som har sunket i verdi. For å finne ut hvilke av investeringene dine som har tapt verdi, ta en titt på investeringsporteføljen din og sammenlign nåverdien med kjøpesummen. Alle investeringer som er mindre verdt enn du betalte for dem, har tapt verdi og kan selges mot skattemessig tap.

Selg investeringene som har tapt verdi

Når du har bestemt hvilke investeringer som har tapt verdi, kan du selge dem og kreve kapitaltapet på skatten din. Når du selger investeringer med tap, er det viktig å huske «vaskesalg»-regelen. Denne regelen tilsier at du ikke kan trekke fra tapet hvis du kjøper den samme investeringen innen 30 dager etter at du har solgt den. For å unngå vaskesalgsregelen kan du vente 31 dager med å kjøpe tilbake investeringen, eller du kan kjøpe en tilsvarende investering.

Bruk kapitaltapene til å utligne kapitalgevinster

Kapitaltap kan brukes til å utligne kapitalgevinster for å redusere skatteregningen. Hvis du har flere kapitaltap enn gevinster, kan du bruke opptil $3 000 i tap for å utligne alminnelig inntekt, og føre eventuelle gjenværende tap videre for å utligne gevinster i fremtidige år.

Avlingstap årlig

Skattetapshøsting er en pågående prosess som bør gjøres hvert år. Ved regelmessig å overvåke investeringsporteføljen din og selge tapte investeringer, kan du minimere kapitalgevinstskatten og beholde mer av investeringsgevinstene. Selv om innhøsting av skattetap er en fin måte å redusere skatten på, er det viktig å huske at det bare er én del av en god investeringsstrategi. Du bør ikke selge investeringer bare for å generere skattemessige tap. Fokuser i stedet på å høste tap på investeringer som du uansett planla å selge. På denne måten kan du minimere skatten uten å påvirke investeringsstrategien din. Ved å følge disse fire trinnene kan du begynne å høste skattemessige tap og spare på skatten.

Kommentarer er skrudd av for Hvordan skatte-tap høste – trinnvis veiledning