Annons

Investering for nybegynnere

Aksjer trenger ikke å være vanskelig, og du behøver ikke masse penger for å kunne starte. Grunnen til at man skal investere i aksjer er enkelt og greit for å oppnå høyrere forventet avkastning på pengene dine. «Enkelt og greit» kan også høres litt vanskelig ut, så her skal du nå noen kjappe tipps til hvordan å investere.  

Stor avkastning og nok tålmodighet  

Historisk sett er det ingen annen måte å få så god og stor avkastning på pengene dine på som det er ved å investere. Bare husk at aksjene kan svinge i verdi og du må være tålmodig. Det er også viktig å vite hva du investerer i; er det et aksjeselskap, valuta eller kanskje kryptovaluta? Spesielt for nybegynnere kan det være lurt å undersøke før du gjør en investering, hvis ikke blir det ren «gambling».   

Du har nok sett på film at aksjemarkedet handler om ekstreme spekulasjoner om hvilke aksjer som vil øke og synke i verdi akkurat NÅ. Men du trenger ikke nødvendigvis spekulerer så mye, du må bare følge med på markedet. Det høres nok ikke like spennende ut, men avkastningen vil nok være behagelig større etter en stund.  

«Kjøpt lav, selg høyt»  

Mange har nok hørt utrykket «kjøp lavt, selg høyt», og det stemmer jo. Det er viktig å huske på at det sitter noen på andre siden av bordet. Det sitter en fondsforvalter eller en aksjerobot – og det er disse du skal «slå», for å tjene mest mulig penger. Samtidig er det også viktig å huske på at markedet er vinglete og det kan være vanskelig å forstå. I starten kan det derfor være en ide og tenke «kjøp på midten, selg på midten» til du forstår det helhetlige aksjetips.  

Men slapp av – man tjener penger av å kjøpe og selge på midten også.  

Kommentarer er skrudd av for Investering for nybegynnere