Annonse

Forstå søvnen din bedre

Det å sove godt om natten er noe som vi alle sammen drømmer om, men likevel er det mange som sliter med å sove – enten det er hele tiden, eller i perioder. Dette er ikke så bra for verken selvfølelse, energinivå eller konsentrasjon, så det å forstå hvordan man kan sove litt bedre er viktig. Og hvis man er en av de som opplever problemer med søvn, er det heldigvis mange tråder man kan trekke i for å optimere søvnen sin, og det kan du lese mye mer om her. 

Det er mange ting som spiller inn når det kommer til søvnen vår, og det er noe vi må snakke om før vi kommer til de små, daglige tipsene man kan bruke hver dag – nemlig madrassen din! Mange undervurderer viktigheten av å ha en skikkelig god madrass, som ikke minst er riktig for kroppen din og måten du sover på. Hvis du trenger en ny madrass og er nysgjerrig på hva som finnes der ute, så les mer her

Det er livsviktig å sove godt, men det er mange som sliter med å finne gode rutiner rundt søvn, eller med å skjønne hva søvn er og hvorfor det er så viktig for oss mennesker. Men vi trenger egentlig heller ikke å skjønne det, for å prioritere det, og her får du noen tips for å komme inn i en god rutine. 

Finn gode rutiner 

Det er mange små, men virkningsfulle ting man kan gjøre for å optimere søvnen sin. Her er noen av dem: 

  • Sørg for å få mest mulig dagslys, så tidlig som mulig på dagen 
  • Stå opp og legg deg omtrent samme tid hver dag, også i helgene 
  • Drikk siste kopp kaffe før kl.15, og før kl.12 hvis du sliter med å sove 
  • Vær fysisk aktiv i løpet av dagen 
  • Ha gode rutiner rundt leggetid, sånn at kroppen din får roet seg ned og blir klar til å sove 
  • Minimer bruken av skjerm og unngå blått lys de siste timene før du skal legge deg 
  • Skru ned styrken på lyset i rommet for å optimere produksjonen av melatonin i timene før du skal legge deg 
Kommentarer er skrudd av for Forstå søvnen din bedre