Annons

Si det med blomster

Blomster har et helt eget språk, men mange er slett ikke klare over hva de ulike blomstene egentlig betyr. Her kan du lese litt mer om blomstenes språk så du kan si det med blomster neste gang du skal gi noen en god overraskelse.

Roser

Alle forbinder roser med kjærlighet og romantikk, og det er ikke minst som regel også en kostbar blomst å kjøpe til noen hvis du velger de helt riktige. Det mange ikke vet, er at antall roser faktisk har veldig mye å si for hvilken melding du sender ved å gi noen en bukett roser. En enkelt rose er for eksempel et uttrykk for kjærlighet ved første blikk, mens tre roser betyr ‘jeg elsker deg’, fem roser er et tegn på hengivenhet og ti roser er et tegn på at du synes mottakeren er helt perfekt. Med tolv roser ber du mottakeren om å bli din og 24 roser betyr at du tenker på personen. Det er med andre ord mange ting man kan si med blomster – og kanskje spesielt roser, men andre blomster har også betydning.

Liljer

Liljer, og da særlig franske liljer, eller Märtha-liljer som er kjent som her til lands, var lenge et symbol for det franske monarkiet – i et symbol som kalles fleur de lys. Liljer er et symbol på renhet og hengivenhet, og derfor er det mange som velger å bære liljer i en brudebukett. Hvis du vil gi blomster til en venn, så betyr faktisk gule liljer vennskapelig hengivenhet, og det kan være et fint symbol å sende.

Ekte kjærlighet med fioler

Hvis du vil plukke blomster selv og sende en beskjed til noen, så kan fioler være løsninger. Gjennom flere århundrer har fioler vært symbolet på ekte kjærlighet. I tillegg er det en fantastisk velduftende blomst, som også betyr uskyldsrenhet. Derfor kan dette være den perfekte blomsten å plukke til noen du elsker, eller bære som en del av en brudebukett full av vakker blomstersymbolisme.

Kommentarer er skrudd av for Si det med blomster